29квітня2024

ГОЛОВНА АНОНСИ Кропивничанам прочитають лекцію про сексизм та мізогінію у літературі та кінематографі

АНОНСИ

Кропивничанам прочитають лекцію про сексизм та мізогінію у літературі та кінематографі

321378

Жителів та гостей Кропивницького запрошують прослухати лекцію від Світлани Салій «Сексизм і мізогінія в сучасній українській літературі і кінематографі».

Зустріч відбудеться 6 березня в освітньо-культурному Гончаренко центрі, а спікерка розповість про представленість жінок в сучасній українській культурі — літературі та кінематографі. 

Як зазначають організатори, зустріч збере небайдужих жителів та жительок Кропивницького для обговорення проявів сексизму та мізогінії до жінок. 

«Ви знали, що українська сучасна література досі просякнута печерним сексизмом, мізогінією, зневагою до жінок, сценами зґвалтувань, які подаються як «не хотіла, а потім сподобалось»? Обговоримо цю тему на прикладі популярних творів Ілларіона Павлюка, Сергія Жадана,  Максима Кідрука, Павла Бєлянського, Юрія Винничука та багатьох інших», — кажуть у Гончаренко центрі Кропивницький. 

Модераторка зустрічі Світлана Салій розкаже про представленість жінок в сучасній українській культурі очима чоловіків. Про те, як зображені жіночі персонажі в романах, яку роль їм призначено, і чим все це відрізняється від зображення персонажів чоловіків. 

«Подискутуємо, чому це все погано і що з цим усім робити. Проаналізуємо жанр «чоловічого любовного роману». Так, ви здивуєтесь, але він існує! Пошукаємо витоки цього явища в історії (синдром дружини Лота), обговоримо перспективи на майбутнє», — додає спікерка. 

Аби потрапити на зустріч, достатньо заповнити анкету за цим посиланням і завітати 6 березня о 14:00 за адресою вул. Велика Перспективна, 4а.