18травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому облаштують житло для найвразливіших категорій ВПО (ФОТО)

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому облаштують житло для найвразливіших категорій ВПО (ФОТО)

417471078 805733178263322 2504906529852272847 n

Облаштувати у Кропивницькому житло для внутрішньо переміщених осіб має намір організація швейцарського Червоного Хреста.

Подібний досвід співпраці міської влади і міжнародної організації вже є. Саме ця організація допомогла відремонтувати і облаштувати третій соціальний гуртожиток для переселенців на селищі Гірничому, інформує пресслужба міської ради.

Тепер розглядають можливість переобладнати під житло для ВПО ще одне приміщення. Організаційні моменти щодо нового проєкту обговорили під час ознайомчої робочої зустрічі заступника міського голови Олександра Мосіна та керівників структурних підрозділів міської ради з делегатами швейцарського Червоного Хреста.

"Будуть квартири чи соціальний гуртожиток – це визначатиме місцева влада. Умова швейцарського Червоного Хреста – переконатися, що в це житло заселять найбільш вразливі категорії переселенців, і представники організації братимуть участь у супроводі родин, які мешкатимуть у відремонтованому та обладнаному помешканні", – зазначила представниця організації Марсела Мора.

Олександр Мосін запропонував делегації ознайомитися з роботою соціального гуртожитку на селищі Гірничому, аби вони могли впевнитися, що у цьому помешканні родини ВПО проживають у комфортних умовах, безплатно, під опікою департаменту соціального захисту населення міської ради.