04травня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Серед планів кропивницького індустріального парку: додаткова залізнична гілка, залучення іноземних інвесторів тощо

ЕКОНОМІКА

Серед планів кропивницького індустріального парку: додаткова залізнична гілка, залучення іноземних інвесторів тощо

754пан56 

Під час засідання постійної депутатської комісії Кропивницької міської ради з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики розглянули стан створення індустріальних парків на території Кропивницького.

Ішлося про два таких об'єкти, над якими працюють ПАТ «НВП Радій» та ПП «Компанія Росток-Агро».

Представників обох підприємств запросилиі на засідання комісії і надали інформацію про поточний стан справ.

Так, фінансова директорка ПАТ «НВП Радій» Олена Дуднікова зазначила, що по їхньому проєкту на черзі –  затвердження детального плану. Попереду іще багато інших важливих етапів — погодження в департаменті екології на рівні області, а потім у профільному міністерстві, громадські слухання, містобудівна рада і аж потім — розгляд на сесії міської ради.

Єдине зауваження, яке висловив директор департаменту містобудування та земельних ресурсів міської ради Роман Лунгол, продиктоване часом — необхідність передбачити в проєкті об’єкти укриття.

Детальний план по проєкту ПП «Компанія Росток-Агро» уже затверджено, відбулися громадські слухання, на підприємстві чекають засідання сесії міської ради і готові починати будівництво.

Сповнена ідей комерційна директорка ПП «Компанія Росток-Агро» Анна Шеремет запевнила депутатів, що має чимало амбітних планів щодо роботи індустріального парку як для розвитку Кропивницького, так і для області в цілому.

"Мені цікаво розвиватися самій та збирати команду однодумців. Наш проєкт – дуже амбітний. Ми працюємо над ним чотири роки, тому що багато що з його етапів тут у нас впроваджується вперше. Закінчимо проєкт і уже маємо численні ідеї як будемо працювати далі і що будемо робити для міста та області. У нас дуже вигідне місце розташування логістично, в планах – завести залізничну гілку, залучати іноземних інвесторів, релокувати підприємства з окупованих територій. Треба працювати".

Надану інформацію члени комісії взяли до відома, робота триває.

Довідково: індустріальний парк або промисловий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.