01травня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи

34prokuratura 43Слідчі відділення поліції № 3 (місто Бобринець) Кропивницького районного управління поліції, за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в області та процесуального керівництва прокуратури, завершили розслідування кримінальних правопорушень, що спричинили тяжкі наслідки. 

Місцевий житель організував злочинну групу, до складу якої входило двоє його знайомих. Спільники здійснювали незаконну порубку дерев різних порід у полезахисних смугах на території однієї з громад, повідомили у відділенні поліції № 3 (місто Бобринець) Кропивницького районного управління поліції області.

"У подальшому деревину перевозили та реалізовували з метою отримання коштів для власних потреб. Унаслідок протиправних дій було спричинено істотну шкоду довкіллю та матеріальні збитки державі на понад 3 мільйони 205 тисяч гривень", – йдеться в повідомленні.

Розслідування за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України завершено. Обвинувальний акт стосовно учасників ОЗГ скеровано до суду.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.