03травня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА На Кіровоградщині ліцеїсти повернулися до очного навчання (ФОТО)

ОСВІТА

На Кіровоградщині ліцеїсти повернулися до очного навчання (ФОТО)

Учень Новгородківського ліцею під час уроків

Через відсутність централізованого опалення минулого року понад пів тисячі учнів Новгородківського ліцею навчалися дистанційно.

Цьогоріч ЮНІСЕФ придбав для школи твердопаливну котельню та генератор, і школярі повернулися за парти.

У ліцеї Новгородки, що на Кіровоградщині, навчаються 580 учнів, зокрема 30 із них — діти-ВПО. Через проблеми з опаленням у минулому навчальному році всі вони були змушені здобувати освіту дистанційно. 

«У школі було холодно, тож дітей довелося перевести на дистанційне навчання на весь опалювальний сезон. Але ж соціалізація — важливий компонент навчання, а на дистанційці це неможливо», — пояснює директор ліцею Дмитро Медніков.

Відключення світла через пошкодження критичної інфраструктури ставалися всю торішню зиму. Це значно ускладнювало дистанційне навчання: графіки відключень в учителів й учнів не збігалися, були перебої з інтернетом, через що запланувати уроки було дуже складно.

«У квітні 2023 року ЮНІСЕФ нам привіз твердопаливну модульну котельню. У жовтні ми її запустили. Тож у ліцеї і учням, і вчителям тепер тепло й комфортно за будь-якої погоди», — розповідає директор.

Учні і учениці молодших класів миють руки перед обідом у їдальні

Нині у класах і коридорах школи температура повітря навіть у морози не опускається нижче 22 °C, і цього навчального року всі учні змогли повернутися до очного навчання.

Катерина, учениця 11-А класу ліцею Новгородківської селищної ради

Під час повітряної тривоги школярі разом із вчителями спускаються в укриття. Завдяки якісному автономному опаленню тепер тут сухо й тепло. В одному з приміщень встановлено передані ЮНІСЕФ місткості з питною водою — запасу має вистачити і учням, і педагогічному колективу у випадку, якщо в укритті доведеться лишатися довго.