17травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У нього вдома провели обшуки, та нічого протизаконного не знайшли – Віталій Останній прокоментував заяву СБУ (ФОТО)

ПОДІЇ

У нього вдома провели обшуки, та нічого протизаконного не знайшли – Віталій Останній прокоментував заяву СБУ (ФОТО)

41Ост

Згідно з оприлюдненими СБУ даними, під час обшуків в «осередках» секти та у помешканнях керівників АллатРа", зокрема в Кіровоградській області, виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, літературу, документи та інші докази незаконної діяльності.

Начальник управління комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Віталій Останній, який значиться керівником представництва міжнародного руху “АллатРа” в Кропивницькому, прокоментував це «Суспільному.  

4450f125edd02bbe33

Він зазначив, що склав повноваження керівника руху “АллатРа” в Кропивницькому у 2020 році, очолює його не фактично, а за документами.

Як інформували напередодні в ЗПУ, на Кіровоградщині СБУ обшукали осередки "місіонерів" АллатРа. 

"Була вибрана інша людина – Ірина Бутенко, оскільки це відокремлений підрозділ без статусу юридичної особи, то весь пакет документів для внесення змін до єдиного державного реєстру передади в Київ, у центральний офіс для уже безпосередньо роботи з міністерством юстиції. Проте 2020 рік, локдаун, потім воєнний стан, нині ці зміни до держреєстру не внесені. Формально я ще керівник, проте ним не є, а є звичайним рядовим членом", – зауважив Останній.

Водночас він наголосив, що в Росії "АллатРа" заборонена, тому "дивно підозрювати цю організацію у проросійських поглядах".

Віталій Останній підтвердив, що у нього вдома провели обшуки та нічого протизаконного не знайшли.

 

Світлини – з сайту СБУ та сторінки у ФБ Віталія Останнього