03травня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Закликав до зміни меж державного кордону: СБУ викрила на Кіровоградщині переселенця-проросійського агітатора (ФОТО)

ПОДІЇ

Закликав до зміни меж державного кордону: СБУ викрила на Кіровоградщині переселенця-проросійського агітатора (ФОТО)

434557036 726188386370894 3578518331523516903 n

Контррозвідка Служби безпеки України в Кіровоградській області викрила інтернет-агітатора на проведенні інформаційних операцій проти нашої країни.

Фігурантом є мешканець Донеччини, який разом із родиною переїхав до Кропивницького як переселенець зі сходу України, повідомили в СБУ.

"Чоловік був активним користувачем соцмереж та публічно підтримував дії окупаційної армії рф, закликав до повалення конституційного ладу й порушення територіальної цілісності держави. У своїх постах зловмисник називав Україну «новоросією, малоросією та окраїною». Крім того, він заперечував існування незалежної держави та прагнень України до європейської інтеграції", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем його проживання фігуранта, вилучено мобільний телефон із доказами причетності до протиправної діяльності.

На основі зібраних СБУ доказів ворожому агітатору повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);

- ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).