28квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Громади Кіровоградщини можуть долучатися до загальноєвропейських програм (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Громади Кіровоградщини можуть долучатися до загальноєвропейських програм (ФОТО)

433868679 821273556701466 8063807702778985104 n

У Кропивницькому презентували програми Європейського союзу Interreg Europe та URBACT, направлені на співпрацю між територіальними громадами України та містами країн ЄС із метою втілення найкращих практик муніципалітетів Європи в сфері місцевого самоврядування та урбаністики.

Презентацію програм ЄС провели за участі державної експертки секретаріату Кабінету міністрів України Яниа Романюк та представників Українського інституту міжнародної політики Надії Афанасьєвої і Михайла Омельченка.

Учасникам презентації розповіли про основні характеристики та можливості програм Interreg Europe та URBACT: як дані програми сприяють розвиту громад, міст, регіонів; як шукати партнерів в країнах ЄС та як визначитися з темами проєктів; а також навели приклади успішних проєктів Interreg Europe та URBACT.

Програми Interreg Europe та URBACT орієнтовані на обласні адміністрації, обласні та міські ради, виконкоми, агенції регіонального та місцевого розвитку, неурядові організації, що сприяють розвитку міст, університети, експертні кола.

Програми ЄС Interreg Europe та URBACT стали доступними громадам України з 1 січня 2024 року.

Загальний бюджет обох програм – 380 млн євро. Долучатися до тематичних проєктів та заходів, що сприятимуть європейській інтеграції України, отримали можливість українські громади.