30квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Стримував агресорів на найгарячіших ділянках фронту: у Кропивницькому попрощалися з Євгеном Гончаренком (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Стримував агресорів на найгарячіших ділянках фронту: у Кропивницькому попрощалися з Євгеном Гончаренком (ФОТО)

436401802 830979752405331 5536456972307247005 n

У Кропивницькому попрощалися із земляком-героєм Євгеном Гончаренком, який стримував російських агресорів на найгарячіших ділянках фронту.

Сьогодні, 16 квітня, у Кропивницькому на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища рідні, друзі, земляки та бойові побратими провели відважного воїна в його останню путь.

Євген Гончаренко став до лав Збройних Сил України від початку повномасштабного вторгнення російських агресорів на рідну землю.

Йому випало стримувати збройну навалу окупантів на найгарячіших напрямках фронту – у Донецькій та Луганській областях. Отримував поранення, але знову після реабілітації повертався до військової частини.

Євген Гончаренко народився 1 серпня 1984 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 14, тепер ліцей «Лінгвістичний». Закінчив машинобудівний технікум, нині – Кропивницький інженерний фаховий коледж ЦНТУ. Працював на підприємствах «Кіровоградграніт» та «Поліграфія».

Як учасник бойових дій не залишився осторонь, брав безпосередню участь в антитерористичній операції впродовж 2015-2016 років. Нагороджений державною нагородою України - відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Після демобілізації працював на підприємствах «Кіровоградолія» та «Технополь».

У квітні 2022 року знову вирушив на передній край оборони рідної країни. Служив на посаді номера обслуги механізованого відділення.

9 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Красноторка Краматорського району Донецької області серце захисника, солдата Євгена Гончаренка зупинилося.

Він назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, друзів, знайомих доброзичливою, чесною та щирою людиною, люблячим, турботливим сином, який не хотів зайвий раз хвилювати батьків, тому мало розповідав про службу та запевняв, що в нього все добре. Без рідної людини залишились тато, мама та сестра захисника.

Панахиду за загиблим Героєм відслужив архиєпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.