02травня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: депутати обласної ради підтримали звернення шахтарів до президента

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: депутати обласної ради підтримали звернення шахтарів до президента

132705986 3857242527640228 4614756654557006378 o

Сьогодні, 23 грудня, під час пленарного засідання Кіровоградської обласної ради до депутатів звернулися представники шахтарських колективів, які беруть участь у страйках.

Їхньою вимогою є вжиття можливих заходів для відновлення повноцінної роботи державного підприємства «СхідГЗК» та усіх його структурних підрозділів, а також розробити поетапний план щодо стабільної роботи підприємства. Крім цього шахтарі вимагають забезпечити працівників ДП «СхідГЗК» робочими місцями та гідною заробітною платою, інформує пресслужба обласної ради.

Так, голова ПО незалежної профспілки гірників України "Інгульська шахта ДП "СхідГЗК" Дмитро Бондарєв наголосив, що "якщо підприємство не працюватиме, заражені радіонуклідами води піднімуться до рівня ґрунтових, що спричине екологічне лихо, яке набагато страшніше за Чорнобильську аварію. Не буде питної води. Заражена вода рознесеться по річках України. Тож, наше підприємство має працювати".

І додав, що у разі відмови, гірники вирушать до Києва, ставитимуть там намети.

Депутати обласної ради підтримали рішення про направлення відповідного звернення до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України.

Читайте також: Колегіальна солідарність: вимоги колективу ДП "СхідГЗК" підтримують криворізькі гірники

У Кропивницькому під стінами обласної ради триває пікет протестувальників