23квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА На Кіровоградщині застосували прогресивний метод часткового ремонту доріг

ЕКОНОМІКА

На Кіровоградщині застосували прогресивний метод часткового ремонту доріг

Ямковий ремонт доріг – це тимчасовий вимушений захід для усунення деформацій покриття, для забезпечення безпечного руху та захисту дорожнього покриття від подальшого руйнування до початку капітального або поточного середнього ремонтів.

07 4

Про це інформує САД в Кіровоградській області.

Традиційно ліквідації ямковості виконуються із застосуванням гарячої або холодної асфальтобетонної суміші, але цей метод ремонту залежить від погодніх умов і точності дотримання температурного режиму.

Та зараз є передовий і більш прогресивний метод виконання робіт – повітряно-струменева технологія закладення вибоїн на дорожніх покриттях. Ця технологія дозволяє всі процеси виконувати за допомогою однієї машини з мінімальними витратами.

Саме цей метод наразі активно застосовують дорожники на автошляхах Р-10 Черкаси-Чигирин-Кременчук, Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв км 111-км 153, Т-24-15 Тальне-Кам’янече-Нерубайка-Голованівськ-Благовіщенське, М-22 Полтава-Олександрія, аби користувачі доріг могли безпечно дістатися місця призначення, допоки не буде проведено капітальний або поточний середній ремонт.

Дорожники закликають усіх учасників дорожнього руху бути уважними та обережними за кермом у місцях проведення ремонтних робіт.