19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Андрій Райкович доручив готувати до зими кропивницькі дороги на околицях

ЕКОНОМІКА

Андрій Райкович доручив готувати до зими кропивницькі дороги на околицях

245095693 3044449332511120 2430770862142007168 n

Ключовим питанням для спеціалістів головного управління житлово-комунального господарства міської ради і фахівців міської теплоенергетики залишається вчасний старт і якісне проходження нового опалювального сезону.

На цьому наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович учора, 11 жовтня, під час щопонеділкової апаратної наради.

Очільник міста – учасник багатьох перемовин, селекторів, консультацій щодо підготовки до опалювального сезону зауважив, що складний переговорний процес із центральними органами влади ще не завершено.

"Місцеві громади самотужки не подолають сьогоднішні проблеми. Для нашого міста вони особливо чутливі. Тому ми продовжуємо діалоги з центром, з Нафтогазом, ми будемо й надалі відстоювати інтереси громади. Бо нам є куди і на що витрачати бюджетні кошти, яких не так багато. Ми не місто-мільйонник, не маємо великої промисловості, а витрат – багато. Ви знаєте вже тариф на газ для бюджетної сфери – 16.8 гривні. І сьогодні треба брати активну участь у торгах і зафіксувати цю ціну для всіх комунальних закладів. Щоб ми максимально були готовими першочергово почати опалювальний сезон для освітянських і медичних закладів обласного центру", – зауважив Андрій Райкович. 

Він закликав усіх розпорядників бюджету заощадливо господарювати, економити кожну копійку і паралельно готувати нові проєкти, нові майданчики для отримання додаткових коштів із різних джерел фінансування.

"Окремо звертаюся до КП “Теплоенергетик”, до головного управління ЖКГ – завершуйте випробування мереж, і не дай Боже, допустите виникнення гідроударів. Ми входимо в зиму. За кожен порив необхідно відповідати. Перевірте всі котельні і теплопункти, не забувайте про всі ваші розриття. Люди вам вказують адреси щодня, де є проблеми, тому беріть до уваги і мною сказане, і вами заплановане", – зазначив очільник міста

Андрій Райкович доручив якісно підготувати до зими дорожнє господарство. Щоб до холодної пори року були готовими не лише магістральні шляхи, а й дороги на околицях.

Читайте також: