18травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Громадяни Косова та США планують побудувати спільно з українцями підприємство під Києвом

ЕКОНОМІКА

Громадяни Косова та США планують побудувати спільно з українцями підприємство під Києвом

26ек54

В Україні створена та зареєстрована інвестиційно-будівельна фірма з американськими та косовськими партнерами.

Минулими вихідними перші бізнесмени з Республіки Косово приїхали в Україну, аби розпочати реалізацію спільного міжнародного проекту. 

Очільник асфальтової компанії KAG Башкім Малічі та керівник компанії Genci Granite Шеріф Гаші вивчають можливість придбання великої земельної ділянки під будівництво промислового та комерційного підприємства неподалік від міжнародного аеропорту “Київ”. 

Організував ділову поїздку американський громадянин Беніто Марес, який багато років допомагає постраждалим від війни родинам у Косові. Від початку повномасштабного російського вторгнення пан Марес неодноразово бував із гуманітарною місією в Україні та є спонсором доброчинних проектів для українців на прифронтових територіях та в еміграції.

"Цей проект за фінансової підтримки Заходу має стати частиною повоєнної відбудови України після завершення війни", – зазначив Беніто Марес.

Він є одним із двох американців, які приєднаються до косовських бізнесменів та двох українців у придбанні власності в Україні. 

Першим етапом реалізації проекту має стати вибір землі для післявоєнного комерційного, промислового та житлового будівництва. Початкова вартість капіталовкладень становить півмільйона доларів. Надалі, в залежності від західного державного та приватного фінансування, сума інвестицій може зростати.

Людмила Макей