17травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Питання підготовки до опалювального сезону потребує підвищеної уваги, – Андрій Райкович (ФОТО)

ЕКОНОМІКА

Питання підготовки до опалювального сезону потребує підвищеної уваги, – Андрій Райкович (ФОТО)

374524781 289362940483581 8152399881017402414 n

Під час засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова обговорили підготовку до опалювального сезону 2023-2024 років.

До обговорення долучилися начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, представники ДСНС в області, Нацполіції, керівники профільних комунальних підприємств та структурних підрозділів ОВА.

Під час заходу обговорили підготовку усіх об’єктів ЖКГ та енергетики. Основну увагу приділили тепловому господарству, житловому фонду, соціальним об’єктам, водопровідно-каналізаційному господарству.

"Актуальним є питання готовності центральних і місцевих органів виконавчої влади до дій в умовах надзвичайної ситуації на об’єктах критичної інфраструктури, у тому числі забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та проведення опалювального сезону 2023-24 років", – зазначив Олександр Кубраков.

За словами начальника ОВА, в області паралельно з підготовкою до нового опалювального сезону поповнюють парк мобільної генерації, перевіряють готовність пунктів незламності, не припиняють облаштування укриттів.

"Через постійні ворожі ракетні атаки на енергооб’єкти України, питання підготовки до опалювального сезону потребує на порядок підвищеної уваги. Задача усім відповідним управлінням і профільним службам області: якісний захист кожного об’єкта паливно-енергетичного комплексу", – наголосив Андрій Райкович.

Комісія за результатами обговорення, зокрема, вирішила, що Мінінфраструктури, Міненерго, Мінстратегпрому, Агентству відновлення, ДСНС, іншим органам виконавчої влади потрібно організувати постійний моніторинг ситуації і оперативне реагування на виявлені загрози, створити необхідний резерв матеріально-технічних засобів, резерву пально-мастильних матеріалів тощо.