17травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кропивничани заборгували за послугу теплопостачання понад 156 мільйонів гривень

ЕКОНОМІКА

Кропивничани заборгували за послугу теплопостачання понад 156 мільйонів гривень

308102588 465859802250663 7730126982570919305 n

Стан готовності теплового господарства міста: теплогенеруючого підприємства, інженерних мереж, житлового фонду, закладів освіти й охорони здоров’я став одним із головних питань порядку денного апаратної наради у Кропивницькій міській раді під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

"Готовність комунального підприємства до початку опалювального сезону становить 100 %. Централізовані тепломережі у Кропивницькому готові до заповнення водою і гідравлічних випробувань. Підприємство планує розпочати цю роботу найближчими днями, аби у разі виникнення поривів і протікань було достатньо часу для їх усунення", – повідомив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.

Про готовність міського житлового фонду до початку нового опалювального сезону повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Віктор Кухаренко.

Щоб забезпечити своєчасний початок і безперебійний перебіг опалювального сезону, заклади охорони здоров’я повністю завершили підготовчі роботи за рахунок власних надходжень та коштів НСЗУ, згідно із затвердженими планами та графіками.

Повністю готові до початку опалювального сезону і міські заклади освіти. У новий сезон входять без заборгованості і з актами готовності, зазначила очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Підготовка всього складного теплового господарства Кропивницького має бути виконаною якісно і на совість, наголосив заступник міського голови Олександр Мосін.

Великою проблемою залишається заборгованість споживачів за послугу теплопостачання. Населення заборгувало 156,9 мільйона гривень, понад 17,5 мільйона становить заборгованість підприємств, установ, організацій державного бюджету, 197 тисяч гривень — місцевого бюджету, більш як 84 тисячі гривень — обласного бюджету. Найбільший борг — у держави за різницю в тарифах — 416,2 мільйона гривень. Водночас, заборгованість КП «Теплоенергетик» за спожитий газ складає 962,5 мільйона гривень.

Читайте також: Головне завдання – захист енергетики Кіровоградщини взимку