04травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА "Ситна тареля" – новий заклад у середмісті Кропивницького (ФОТО)

ЕКОНОМІКА

"Ситна тареля" – новий заклад у середмісті Кропивницького (ФОТО)

IMG 7702Кропивничанка Ольга Пашолок розпочала свою діяльність із приготування страв для продажу ще у 2016 році, коли разом із чоловіком перетворили орендоване приміщення у промисловій зоні міста на кухонний цех.

Водночас зі збільшенням замовлень «їжі на виніс» зростали й обсяги роботи. Тож, Ольга Віталіївна вирішила зареєструватися як фізична особа-підприємець та найняти на роботу кухарів, повідомили в Кіровоградському обласному центрі зайнятості.

Згодом справа активно розвинулася, і так створили кейтерингову компанію «Майстерня смаку».

Вторгнення країни-агресора на територію України дуже вплинуло на бізнес підприємниці, як і на підприємницьку діяльність більшості українців. Справа не одного року призупинилась, а перші місяці війни жінка безоплатно готувала обіди для Збройних Сил України. 

Ольга Віталіївна не з тих, хто опускає руки. У планах амбітної та цілеспрямованої жінки – взяти планку вище і відкрити кафе-бістро «Ситна тареля» у Кропивницькому. Заклад буде поєднувати і «їжу на вагу», і комплексні обіди, і посадкові місця для відвідувачів. Тож, не вагаючись, підприємниця розпочинає вивчати умови програми «Власна справа», щоб отримати фінансову допомогу від держави. 

IMG 7666Наступний крок – реєстрація через портал електронних послуг ДІЯ, перевірка ділової репутації та презентація власного бізнес-плану фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості. Успішно захистивши свою ідею, Ольга Пашолок уже невдовзі отримала схвальне рішення.

«Я взяла собі за мету відкрити кафе не тільки задля покращення власного фінансового становища, а й для того, аби у такі складні часи люди мали змогу офіційно працевлаштовуватись та отримувати заробітну плату. І чим більше ми створюватимемо робочих місць, тим стійкіша буде економіка нашої країни», – зазначає підприємниця.

Відповідно до умов програми підприємиця створить робочі місця для трьох працівників – двох кухарів та продавця кулінарії, згодом планує взяти на роботу ще офіціантів, прибиральника та адміністратора.

Грантові кошти переможниця програми долучить до закупівлі необхідного професійного обладнання, що значно прискорить відкриття закладу.