03травня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому старт опалювального сезону непростий

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому старт опалювального сезону непростий

10 7

Минув перший тиждень повноцінного опалювального сезону у Кропивницькому, він був пусковий і непростий.

На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін.

Старт подачі тепла часто супроводжується нештатними ситуаціями: з підвищенням температури і тиску в мережах, утворюються витоки, які оперативно ліквідовують 19 аварійних бригад на КП «Теплоенергетик». Перебіг початку опалювального сезону ускладнює значна зношеність мереж теплопостачання в обласному центрі.

У скрутній ситуації виявилася найбільша котельня Кропивницького – Південно-західна. Порив водопровідних мереж у зоні прокладення магістрального трубопроводу ПЗК призвів до заповнення каналів труб теплопостачання холодною проточною водою. Температура теплоносія різко зменшилася до 30 градусів і частина абонентів Південно-Західної котельні мають холодні батареї.

Решта котелень теплопостачального господарства міста працюють у штатному режимі, теплоносій до житлових будинків і закладів соціальної сфери подається з температурою, що відповідає температурі навколишнього середовища. Працівники ЖЕО розповітрюють і налагоджують роботу внутрішньобудинкових систем опалення у зоні своєї відповідальності.