28березня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Молодіжна палітра-2021: у Кропивницькому визначили переможців художнього конкурсу  

КУЛЬТУРА

Молодіжна палітра-2021: у Кропивницькому визначили переможців художнього конкурсу  

004 

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулося засідання журі щорічного художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей. 

Оргкомітет конкурсу з метою сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості талановитій молоді та їх викладачам реалізовувати мистецькі задуми, щороку оголошує визначену тему, за якою і подаються творчі роботи.

Цьогоріч вона присвячена  30-річчю Незалежності України і має назву: «Я люблю Україну!» Конкурсні перегони в зв’язку з карантинними обмеженнями відбувалися у змішаній формі – віртуальному та реальному форматі.

Твори для участі в конкурсі визначалися в навчальних закладах за попереднім відбором та разом з анкетою-заявкою надсилалися в електронному вигляді або подавалися наживо впродовж трьох місяців, починаючи з лютого.

003Тож, на розгляд журі конкурсу було представлено 187 творів за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура та декоративне мистецтво. Їх авторами є 168 учасників. 

Приємно відзначити, що конкурс не обмежується міським рівнем. У ньому беруть участь юні художники не лише з області, а й з інших регіонів України. 

Оцінювало твори конкурсантів компетентне журі у складі: його очільника провідного наукового співробітника музею заслуженого художника України Андрія Надєждіна, голови обласної організації Національної Спілки художників України Андрія Хвороста, живописеці Людмили Демиденко та кандидатки мистецтвознавства Олени Кириченко.

Переможці конкурсу, а їх понад 80, за авторські творчі роботи відзначені дипломами трьох ступенів, подяками, відзнаками членів журі та оргкомітету. Також усі отримають традиційні заохочувальні призи від міського управління культури і туризму. Усі переможці отримають предмети творчої праці художників – гуашеві, акварельні та акрилові фарби, пензлі, олівці, пастель та альбоми для малювання. А володарі дипломів матимуть ще й особливий подарунок – розроблений науковцями музею тематичний буклет з репродукціями їх творів.

Урочистості з нагоди нагородження переможців конкурсу та презентація виставки їх творів зазвичай відбуваються в Міжнародний день захисту дітей 1 червня в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна. 

Віта Чернова,

директорка художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна