20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Письменники з Кропивницького та області відвідали колег у Миколаєві (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Письменники з Кропивницького та області відвідали колег у Миколаєві (ФОТО)

photo 2021 09 03 08 50 48

Учора, 2 вересня, письменницька делегація з Кропивницького з дружнім візитом відвідала Миколаїв.

photo 2021 09 03 08 50 20

Зустрічала й супроводжувала цей «літературний десант» очільниця миколаївської організації Національної спілки письменників України Віра Марущак.

photo 2021 09 03 08 50 27

Відразу після приїзду, що супроводжувався рясним дощем, гостей приємно вразило знайомство з центральною міською бібліотекою імені Марка Кропивницького. Її архітектурними особливостями. Адже схожа споруда на корабель зі світлими й по-сучасному та зі смаком оформленими приміщеннями. З літературним сквером, що поряд, обсадженого іменними деревами. Внутрішнім літературним музеєм із непоодинокими нагадуванням про письменників-вихідців із Кіровоградщини. Нарешті, щирим і привітним ставленням персоналу.

photo 2021 09 03 08 49 50

В знайомстві із книгозбірнею прийняли участь директорка закладу Інга Хоржевська та начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров. У якості подарунка кропивничани отримали мініенциклопедії «Твій Миколаїв».

photo 2021 09 03 08 50 07

Цікавою видалася зустріч зі студентами Чорноморського державного університету імені Петра Могили. В актовій залі кропивницькі прозаїки й поети Василь Бондар, Оксана Буянова, Надія Гармазій-Частакова, Любов Єременко, Валентина Кондратенко-Процун, Антоніна Корінь, Валерій М’ятович, Володимир Яремчук, а також старша наукова співробітниця кропивницького літературно-меморіального музею Івана Карпенка-Карого Тетяна Ревва мали нагоду прочитати власні твори та поспілкуватися з майбутніми журналістами.

photo 2021 09 03 08 49 40

Непідробними позитивними емоціями ділилися між собою кропивничани під час та після відвідин музею суднобудування і флоту та художнього музею імені Василя Верещагіна.

Нарешті, в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся круглий стіл «Українське слово на півдні України». Письменники сусідніх областей обмінялися думками щодо сучасного літературного процесу. Очільник Кіровоградської обласної організації НСПУ Василь Бондар закликав до обміну творами для публікації їх на шпальтах кропивницького журналу «Вежа» та електронного видання «Николаев литературный».

Подякував за гостинний прийом. Запросив літераторів Миколаївщини з відповідним візитом

Додамо, що згадані книгозбірні отримали бібліотечки книжок кропивницьких письменників.

photo 2021 09 03 08 50 01

Федір Шепель,

фото автора