04травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА "Мінливості собачого життя" – перша прозова книга Андрія Шульги (ФОТО)

КУЛЬТУРА

"Мінливості собачого життя" – перша прозова книга Андрія Шульги (ФОТО)

P1010143

У кропивницькому літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулася творча зустріч із відомим не лише у нашому краї, а й в Україні поетом, музикантом, бардом, членом Конгресу літераторів України, творчого об’єднання «Вітрила» Андрієм Шульгою.

У рамках заходу  презентовано його першу прозову книгу «Мінливості собачого життя». Головні герої повісті – брати наші менші, однак автор показав у своєму творі також стосунки між людьми: доброту і милосердя, а інколи – байдужість і навіть жорстокість.

Відкриваючи захід, науковиця Наталія Мельниченко розповіла гостям про дружні зв’язки, які музей підтримує з Андрієм Шульгою не один рік. Нагадала, що презентація його першої поетичної збірки «Резон крилатих мрій» також відбулася в міській садибі Тобілевичів влітку 2021 року. Присутнім було продемонстровано світлини з цієї зустрічі.

У презентації взяла участь редакторка книги – членкиня Кіровоградської обласної організації НСПУ Наталія Бідненко. Вона зазначила:

«Мені пощастило бути редактором книжки, яку сьогодні презентує  Андрій Шульга. Хочу підкреслити, що книжка цікава і для школярів, і для дорослих. Хто придбає книжку Андрія Шульги – не пошкодує, повірте!»

Під час обговорення автор розповів про історію створення повісті та відповів на безліч запитань, які було поставлено під час спілкування. Презентація проходила у формі вільного мікрофону, присутні ділилися своїми відгуками та враженнями про твір. Добрі слова сказали: очільниця ТО «Вітрила» Олена Надутенко, члени об’єднання та колеги по перу Анатолій Каретний, Валерій Михайлов, Наталія Шмітке, Валентина Саєнко, Анатолій Чечель, Анатолій Саржевський, голова Кіровоградської обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора» Сергій Осадчий. 

На презентацію прийшли переважно творчі люди, друзі, шанувальники таланту Андрія, які знають, що поезія в його житті міцно пов’язана з піснею, тому зустріч продовжилася музичною локацією: лунали пісні на слова поетів нашого краю Миколи Левандовського, Оксани Шпирко, Наталії Бідненко, Валентини Кондратенко-Процун та ін.

За цікаве і щире спілкування подякувала директорка музею Лариса Хосяінова. За традицією музейники подарували Андрію Шульзі афішу заходу, побажали наснаги, нових здобутків, а головне – мирного неба. Гроші, отримані під час презентації від продажу книги, автор передає волонтерам на потреби ЗСУ.

Тетяна Ревва,

науковиця літературно-меморіального

музею І.К. Карпенка-Карого