04травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому відкрили безпечне, дружнє до дітей середовище (ФОТО)

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому відкрили безпечне, дружнє до дітей середовище (ФОТО)

425289044 803766598452162 727868716380265004 n

В обласному центрі дитячої та юнацької творчості 27 лютого запрацював «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей».

Створення простору стало можливим завдяки благодійному фонду БФ "Слoв'янське серце" в рамках проєкту Building Back Better II – "Будуємо, відбудовуємо, покращуємо: Створення сприятливого середовища для дітей та підлітків в Україні" у співпраці з німецькою організацією PLAN International.

«Ми живемо, працюємо та навчаємося у складний час для України. Завдяки Збройним Силам України маємо можливість зустрітися разом з вами тут, у чудовому і новому просторі, створеному для дітей та молоді. Я дякую благодійному фонду «Слов’янське серце», який із 2014 року – з початку війни з росією, всіляко допомагає на різних напрямках, але з однією метою: заради Перемоги України!», – звернувся до присутніх голова обласної ради Юрій Дрозд.

Головна місія нового простору – створення безпечного, дружнього до дітей середовища, де діти безкоштовно зможуть гратися, вчитися та самовиражатися; надання центром емоційної підтримки та розвитку навичок конструктивного спілкування у колективі своїх однолітків. Заняття будуть проводити кваліфіковані спеціалісти, які мають досвід роботи з дітьми.

«Це чудова ідея – створення такого простору. Обласний центр дитячої та юнацької творчості подав заявку на участь у цьому проєкті. І з-поміж багатьох інших обрали саме наш заклад. Ми дуже щасливі, що на наш запит відгукнулися партнери і тепер тут створять прогресивні, безпечні і комфортні умови роботи. Тут радо зустрічатимуть дітей, підлітків та молодь, віком до 21 року», – зазначила керівниця ОЦДЮТ Ганна Суркова.

Очікують, що проєкт триватиме до липня 2026 року. Наступний крок – відкриття аналогічних просторів у Вінниці та Черкасах.

Телефон для довідок: 068 719 80 76.

Графік роботи простору: вівторок-субота з 10:00 до 18:00.