06травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Із висаджених кропивницькими комунальниками 120 кущів хризантем украли 90 (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Із висаджених кропивницькими комунальниками 120 кущів хризантем украли 90 (ФОТО)

420201220 814791537357486 7369879178421591430 n

Усім приємно жити в благоустроєному та затишному місті.

Так вважає головна агрономка комунального підприємтсва “Благоустрій” Альона Ворона.

За її словами, працівники підприємства докладають усіх зусиль, щоб на міських клумбах було чимало гарних квітів. Утім нерадиві містяни невтомно докладають рук, щоб украсти висаджені кущі. Головна агрономка навела вражаючу статистику квіткових крадіжок.

"Торік восени на міських клумбах висадили тисячу кущів троянд, із них поцупили 279 кущів, з висадженої півтори сотні кущів злакових трав украли 15, але всі рекорди побила крадіжка з клумб хризантеми — висадили 120 кущів, з них украли 90. На клумбі по вулиці Соборній, від обласного суду до готелю Турист, вирвали всі кущі хризантеми, а на клумбі перед міським РАГСом на вулиці Незалежності видрали всі троянди. Там були висаджені квіти різних кольорів і сортів, які утворили б гарний малюнок, а тепер немає нічого. Образливо за таке ставлення до нашої праці, бо ми хотіли зробити для людей красу, але вандали вирішили інакше", – з обуренням розповідає Альона Ворона і підкреслює: чим більше квітів почали висаджувати на клумбах, тим більше їх крадуть.

Головна агрономка показує фото клумб, на яких висадили багато квітів, і каже — нині майже всі їх повиривали і повикопували вандали.

За словами Альони Ворони, щороку на клумбах міста висаджують нові види квітів. Акцент роблять на багаторічних рослинах, саджанці купують у Кременчуцькій оранжереї. Це виявилося дешевше, ніж вирощувати розсаду у власних теплицях, які утримувати досить затратно.

Головна агрономка каже, задумок дуже багато і цього року у місті з’являться квіткові малюнки, які вражатимуть своє красою. На міських вулицях стане більше великих вазонів із квітами, зокрема вулицю Театральну прикрасять куби з вічнозеленими кущами. Квітковий сюрприз готують кропивничанам і на площі Соборній. Торік клумби біля пам’ятника Ангелу-охоронцю викликали захоплення квітковим зображенням Герба України, цьогоріч буде інший, не менш вражаючий, малюнок із символічною назвою “Час Перемоги”.