05травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА У Кропивницькому пройшов XXIX Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості

КУЛЬТУРА

У Кропивницькому пройшов XXIX Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості

45713017 1882163618498522 3186881483277074432 n

На базі комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» відбувся XXIX Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості на тему «Земля для нас та для нащадків. Відповідальне споживання заради сталого розвитку».

Протягом трьох днів учасники фестивалю (а це понад 1000 конкурсантів із 21-го регіону України) взяли участь у конференції «Відповідальне споживання заради сталого розвитку», майстер-класах, інтелектуальних іграх, дискусіях, творчих майстернях, хакатоні «Громадська думка».

"Теми фестивалів дитячої та юнацької творчості, присвячених всесвітньому Дню Землі, визначаються, виходячи з того, які питання доречні у рік фестивалю, що болить саме сьогодні? Відповідальне споживання, відповідальне виробництво – це проблеми, що стосуються кожного мешканця Землі, і українці не є винятком", –  зазначила заступниця голови оргкомітету фестивалю, директорка Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, депутатка Кіровоградської обласної ради Ганна Суркова. 

Протягом трьох днів всеукраїнського фестивалю тривали тематичні поєдинки Всесвітнього Кубку з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». Всі учасники (понад 300 учасників щодня!) продемонстрували високій рівень знань та ерудованості.

За допомогою онлайн-квесту творчої майстерні «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо» учасники фестивалю отримали інформацію про вплив поведінки людини на стан навколишнього середовища.

Під час фестивалю його учасники приєдналися до міжнародної акції «Ми – кругообіг води», що реалізується в рамках соціально-психологічного проєкту формування екологічної культури мислення «VeLa» Інституту чутливості до травм Університету Леслі (Lesley Institute for Trauma Sensitivity, місто Кембрідж, США).

Спеціально для фестивалю конкурсанти підготували творчі роботи на тему «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо» в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво». Із кращими конкурсними роботами можна ознайомитись за допомогою відео-виставки за посиланням https://youtu.be/ng2CKcYFCKQ

Протягом усіх он-лайн зустрічей в межах конкурсної програми фестивалю в номінації «Громадська думка» тривали жваві дискусії та спілкування з експертами на тему покращення відповідального споживання заради майбутнього.