05травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ До Кропивницького приїздив Сергій Притула (ФОТО)

ПОДІЇ

До Кропивницького приїздив Сергій Притула (ФОТО)

6F7A1515 resized

На початку тижня Кропивницький відвідав волонтер та громадський діяч Сергій Притула.

Завітав до міста вперше за час «повномасштабки». Приїхав без охорони. Кропивничани його бачили на площі Героїв Майдану та ще на кількох локаціях, де він встиг поспілкуватися з випадковими перехожими.

Пан Сергій пояснював, що Кропивницький знає  добре: ще з 2014-ого потоваришував із тодішнім керівництвом  3-ого полку спеціального призначення. Допомагає спецпризначенцям і нині.

6F7A1250 resized

Цього разу до військових не заїздив, захисники самі прийшли на зустрічі з ним: дякували за те, що робить і запитували, чим кожен українець може допомогти  війську та Україні в цілому.

«Донатьте, волонтерте  – робіть, що можете, кожен на своєму місці. Головне не залишайтеся байдужими. Пам’ятайте: скромний донат – краще, ніж ніякий, будь-яка допомога війську сьогодні надважлива. Держава робить чимало для перемоги, але без  волонтерів вона не впорається, це вже очевидний факт», – зазначив Сергій Притула.

При цьому він порадив не очікувати вдячності чи подяк за свою небайдужість. Треба аж до перемоги щодня рутинно допомагати ЗСУ – це найкраща інвестиція в майбутнє України та українських дітей.

6F7A2225 resized

«І не слухайте руснівську попсу, не дивіться серіалів ворога. Кожен ваш перегляд – монетизується й іде в російський бюджет. Гроші з їхнього бюджету – на зброю, що вбиває українців, наших військових та наших дітей. Тож, раз і назавжди відмовтеся від контенту ворога – це теж гарний внесок у нашу спільну перемогу», – наголосив Притула.

Під час візиту до Кропивницького громадський діяч Сергій Притула зустрівся з особовим складом Донецького державного університету внутрішніх справ, йдеться на сайті вишу. Волонтер проінформував про діяльність фонду та розповів, з якими складнощами доводиться стикатися. Особливий акцент робив на волонтерстві та його важливості в умовах повномасштабної війни.

Ректор ДонДУВСу Сергій Вітвицький підписав меморандум про співпрацю з Благодійним фондом Сергія Притули. 

Одним із напрямів волонтерства у виші є заняття з вдосконалення навичок поводження зі зброєю для цивільних та тренінги з надання першої домедичної допомоги у межах всеукраїнського проєкту "Центр готовності цивільних", де за словами Сергія Притули вже пройшли навчання від тренерів-практиків 45 тисяч українців. До слова, такий ЦГЦ діє останні пів року й у Кропивницькому. 

6F7A2366 resized

Уперше саме у Кропивницькому, за зізнанням команди Притули, їм довелося працювати у сховищах, оскільки всі зустрічі "супроводжували" тривоги. Це не завадило роботі, а лише підтвердило нагальність подібних живих розмов: люди не розбігалися, а продовжували слухати та говорити з Сергієм Притулою у безпечних місцях.

6F7A1556 resizedПро що говорили? Про різне: про те, що фонд Сергія Притули придбав і передав 243 ударних та 199 розвідувальних БПЛА, понад 8 тисяч дронів та понад 12 тисяч FPV-дронів, близько 11 тисяч різновидів оптики та понад 20 тисяч – зв’язку. А ще 1254 одиниць транспорту, 157 – броньованих машин, 95 човнів. Зусиллями фонду ремонтується трофейна техніка та обладнуються командно-штабні машини. 

Під час зустрічей із українцями у Канаді та США, куди нещодавно Сергій Притула їздив спільно зі Світовим Конгресом українців, вдалося зібрати 1,2 мільйона доларів і на них придбати понад 20 колісних бронеавтомобілів.

"Мегазбори, які періодично оголошує фонд, становлять лише чверть усього бюджету закупівель. Основа ж – це щоденні рутинні внески, і тому кожен донат – надважливий. Кожен донат на ЗСУ наближає нас до спільної Перемоги", – наголошував під час публічних зустрічей у Кропивницькому.

Притула відповів на всі запитання кропивничан, принаймні, на ті, які йому встигли озвучити під час зустрічей. А після поїздки виставив вдячний пост містянам і місту, де побував 25 березня 2024 року.

6F7A1672 resized