02травня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Кіровоградщина очікує на розгортання українсько-французьких відносин (ФОТО)

ПОЛІТИКА

Кіровоградщина очікує на розгортання українсько-французьких відносин (ФОТО)

345051532 6696922480342630 5635710545793166918 n

На Кіровоградщині вперше побував Надзвичайний і Повноважний Посл Франції в Україні Етьєн де Понсен. 

Протягом півтори години він спілкувався з керівництвом Кіровоградщини та обласного центру.

"Ознайомив пана посла з історією, економічним і культурним потенціалом нашої області. Безумовно, говорили про війну, про поточну ситуацію у регіоні. Повідомив, що серед партнерів, які постійно "підставляють нам плече", є і представники Франції, зокрема, міжнародна організація ACTED. За її сприяння внутрішньо переміщені особи, які тепер живуть на Кіровоградщині, отримували продовольчі набори, грошові виплати, психологічний і соціальний супровід, надавалася допомога у ремонті і облаштуванні компактного проживання ВПО, бомбосховищ, укриттів та пунктів незламності", – розповів після зустрічі начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Він переконаний, що навіть коротка зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном у такий складний для держави час сприятиме активізації та подальшому розгортанню українсько-французьких відносин на регіональному рівні.

"Після нещодавніх обстрілів відвідую Кіровоградську область, яка демонструє неабияку стійкість. Плідна розмова з Андрієм Райковичем, головою обласної військової адміністрації, і Олександром Мосіним, першим заступником міського голови Кропивницького", зазначив після зустрічі Етьєн де Понсен. 

Читайте також: Школярі Кіровоградщини на два дні перейдуть в онлайнрежим