02травня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Кропивницька міська рада – "за" припинення діяльності УПЦ МП

ПОЛІТИКА

Кропивницька міська рада – "за" припинення діяльності УПЦ МП

344963289 622871276360636 156948316084471357 n

Депутати Кропивницької міської ради на черговій сесії проголосували за звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України щодо невідкладного доопрацювання та розгляду проєктів законів України щодо регулювання релігійної діяльності в Україні.

Про це повідомили на сторінці міськради у фейсбуці.

"Рішення надзвичайно важливе: депутати, як представники громади висловили свою позицію і, що важливо, зробили це у максимально законний спосіб – звернулися до депутатів Верховної Ради України, які мають законодавчий інструменти, котрі дозволять нам припинити діяльність будь-якої релігійної організації, чи то афілійованої з москвою, чи то інших, які посягають чи ставлять під сумнів суверенітет України та національну безпеку нашої держави. Таким чином ми звернулися до центральних органів влади, щоб вони підтримали розроблені законопроєкти про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", який конкретизує процедуру припинення діяльності релігійних організацій афілійованих з державою-агресором", –  зазначив секретар міської ради Олег Колюка.

І додав, що все має відбуватися у цивілізований, законний спосіб, щоб на території громади не діяли подібні релігійні організації.