02травня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Відзначилися у 2015 році

ЗДОРОВ'Я

Відзначилися у 2015 році

Наприкінці року прийнято підбивати підсумки зробленого, а також відзначати тих, хто найбільше запам’ятався широкій громадськості своїми здобутками, громадянською позицією. З огляду на це, газета «З перших уст» пропонує свою версію людей року, що добігає кінця.

Катерина Носкова (селище Знам'янка), старший телефоніст 17-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ. Обороняти наші східні рубежі пішла добровільно. Загинула, рятуючи поранених бійців. За клопотанням редакції газети посмертно нагороджена орденом «За міжність» ІІІ ступеня.

Валентина Кулачко, громадська активістка, координатор робочої групи з питань біженців із зони АТО при облдерж-адміністрації. Рятуючись від переслідувань сепаратистів, жінка з родиною оселилася в Кіровограді і нині опікується внутрішньо переміщеними особами з Донецької та Луганської областей. Багато робить для облаштування їхнього побуту, забезпечення їх роботою. Допомагає військовим.

Анатолій Петренко, директор ПСП «Україна» (Устинівський район). Робить значний внесок у розвиток та підтримання інфраструктури села, забезпечення селян робочими місцями, створення сучасних побутових умов. Є ініціатором заліснення степової зони. Нинішнього року за його сприяння посаджено десятки гектарів лісу. Допомагає воїнам АТО коштами, продуктами, придбав для них обмундирування, бронежилети.
Андрій Райкович, Кіровоградський міський голова. Очолюючи успішне підприємство ТДВ «М`ясокомбінат «Ятрань», виграв вибори міського голови й відразу розпочав активну діяльність із реалізації даних виборцям обіцянок. Якщо так триватиме постійно, то за чотири роки Кіровоград може перетворитися на впорядковане, комфортне для проживання місто.

Олександр Чалапчій, викладач професійно-технічного училища з міста Ульяновки. Добровольцем пішов в АТО захищати цілісність України. Втратив обидві ноги, але не занепав духом, знайшов у собі сили повернутися до активного життя. На отриману компенсацію започаткував власну справу.

Владика Марк, Єпископ Кіровоградський і Голованівський (УПЦ КП). Підтримував учасників Революції Гідності в Кіровограді, брав участь у багатьох заходах, що їх проводила громадськість, чим набув широкої популярності не лише у своїх вірян. Патріот України, докладає багато зусиль для мирного співіснування віруючих, утвердження Христових заповідей.

Владислав Кашпуренко, соліст Кіровоградської філармонії, учасник П'ятого сезону «Голосу країни». У свої вісімнадцять років відзначається зрілою виконавською майстерністю.

ФК «Олександрія» (президент Сергій Кузьменко). Виборовши право виступати у Прем’єр-лізі, футболісти з Олександрії стали командою-відкриттям року. Вони достойно протистоять грандам українського футболу, а за підсумками першого кола Чемпіонату України сезону 2015-2016 років посідають почесне для новачка сьоме місце.