01травня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Де у Кропивницькому можна вакцинувати домашніх тварин від сказу

ЗДОРОВ'Я

Де у Кропивницькому можна вакцинувати домашніх тварин від сказу

9Подбайте

Днями у центральному парку «Ковалівський», що у Кропивницькому, фахівці лікарні ветеринарної медицини виловили лисицю, яка мала нездоровий стан.

Ветеринари оглянули тварину та виявили на її тілі кліщів, нервове збудження, намагання гризти неїстівні речі. Зовнішніх пошкоджень або травм на тілі лисиці не було, повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

Лисицю помістили під нагляд у спеціальний вольєр, забезпечили водою та їжею. За добу тварина стала агресивною, не підпускала до себе, кидалася та гризла залізну огорожу вольєру. Невдовзі лисиця померла.

"Патологічний матеріал передали до Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для встановлення діагнозу відповідно до клінічних ознак. Заключний результат – тварина була хвора на сказ", – зауважили в Держпродспоживслужбі.

Важливо: усі, хто був у парку «Ковалівський» та мав контакт із лисицею (ослинення, подряпини, покуси тощо) – повинні терміново звернутися до лікувального закладу для проходження курсу антирабічної вакцинації. Лише вчасне реагування може врятувати життя, адже хвороба на сказ невиліковна!

Домашніх тварин, які в колі групи ризику, слід також профілактично вакцинувати! Вакцина – безкоштовна і наявна в достатній кількості.

Контакти державних ветеринарних установ області – за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1_ADw0G2eBXnP2lniNFJSa4c8YRlPmPf5/view.