19травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому зберуть команду фахівців із питань тепломодернізації міста

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому зберуть команду фахівців із питань тепломодернізації міста

196315266 2953705654918822 12031424342651403 n

Сьогодні, 7 червня, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Андрій Райкович вчергове акцентував увагу комунального блоку, ГУ ЖКГ про нові підходи, нову стратегію енергоефективності в житловому господарстві міста.

Минулого тижня у місті Хмельницькому відбулося засідання палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. У ньому взяв участь глава держави. Це зібрання, по суті, стало стартом практичної роботи нової платформи комунікацій між центральною владою і органами місцевого самоврядування. Міські голови озвучували низку питань, зокрема і про підготовку до наступного опалювального сезону.

"У нас найголовніша проблема – реконструкція системи теплопостачання. Це найгостріше питання для Кропивницького. Ми маємо виходити на нові стандарти – якщо ремонтуємо мережі, то ніяких метр чи два, міняємо магістрально. Якщо є порив, міняємо мережі на цілій вулиці, щоб більше туди не повертатись і не рити п’ять раз на рік.  Ви катастрофічно запізнюєтесь з проєктом реконструкції системи теплопостачання. А без цього ми не можемо визначити відповідальних і приступати до виконання цих робіт. Прошу в рази активізуватись", – зазначив Андрій Райкович. 

Міський голова поставив завдання своєму заступнику Олександру Вергуну, начальнику ГУ ЖКГ Віктору Кухаренку збирати команду фахівців, спільно з департаментом з питань економічного розвитку починати практичну роботу з підготовки схеми тепломодернізації Кропивницького.

"Чим довше ми не отримаємо модернізоване теплове господарство, тим більше бюджет витрачатиме на цю галузь. Не дасть держава підтримки на компенсаційні заходи. Енергоефективність – це завдання для кожної галузі: і школи, і садочки, і медицина", – наголосив Райкович.

Фахівці Департаменту з питань економічного розвитку отримали завдання зайнятись вивченням досвіду міст західного регіону, які навчились швидко та якісно залучати чималі суми грантів, щоб мати більше шляхів наповнення бюджету.

https://www.facebook.com/?ref=logo