03травня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Андрій Райкович пообіцяв допомогти кропивничанам, чиє майно пошкодив буревій, але в порядку черги

СУСПІЛЬСТВО

Андрій Райкович пообіцяв допомогти кропивничанам, чиє майно пошкодив буревій, але в порядку черги

33593 1200x800 2

Міський голова Андрій Райкович сьогодні, 9 серпня, під час "апаратки" розпочав аналіз тижня, що минув, із наслідків буревію, що пронісся Кропивницьким наприкінці минулого тижня.

Як інформував ЗПУ,  буревій повалив десятки дерев, деякі вирвав просто з корінням, пошкодив мережі та дахи. Комунальні служби одразу почали чергування біля проблемних колекторів, де решітки приймають найбільшу кількість води, листя і сміття, та взялися ліквідовувати наслідки негоди.

"Найголовніше, що обійшлося без травмувань людей. Аварійні, комунальні, служби МНС, поліція працювали у штатному для такої ситуації режимі. На жаль, подібні природні аномалії поступово стають штатними. Тому вкотре звертаюсь до керівників усіх рівнів, особливо комунальних структур, необхідно бути готовими як найшвидше реагувати на подібні виклики. Тому, управління ЖКГ, капітального будівництва, керівники районів, “Гаряча лінія”, відділ звернень, оперативно проаналізуйте і обробіть усі дзвінки. Все, що не встигли відповідні служби полагодити упродовж вихідних, відновлювалось сьогодні і наступні дні", – зазначив очільник міста.

Керівники управлінь освіти, охорони здоров’я отримали завдання ретельно вивчити, якої шкоди негода завдала соціальним об’єктам.

Окреме завдання Андрія Райковича стосовно “гарячої лінії”. Міський голова отримав цілу низку скарг від містян, що тяжко дочекатися відповіді оператора, а тому дав завдання налагодити роботу операторів.

Оперативно працівники ГУ ЖКГ візьмуться також за ремонт та підсипку доріг, що їх зруйнувало негодою.

"Звертаюся до громадян, в кого ще залишились проблеми після негоди. Протягом вихідних комунальники всього зробити не встигли. Але повідомлення від вас фіксують, складаємо чергу, і в порядку цієї черги ми вам всім допоможемо. Ресурс комунальних підприємств не безмежний", – наголосив Андрій Райкович. 

Принагідно звернувся до підприємців, бізнесменів, аби ті допомогли своїм працівникам.