02травня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Як формуватимуть тарифи на послугу постачання теплової енергії в опалювальному сезоні на Кіровоградщині

СУСПІЛЬСТВО

Як формуватимуть тарифи на послугу постачання теплової енергії в опалювальному сезоні на Кіровоградщині

239290153 377170423918870 4397501486368341110 n

У Кіровоградській ОДА відбулась робоча нарада з питання підготовки до опалювального сезону.

Голова обласної державної адміністрації Марія Чорна разом з керівниками міст Кіровоградщини взяла участь у селекторній нараді Офісу президента України з питання підготовки до опалювального сезону 2021/2022 років.

У нараді взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, перші заступники Олександрійського та Світловодського міських голів Юрій Гугленко та Василь Кореняк, заступниця Долинського міського голови Лілія Бабенко, а також заступники голови ОДА Сергій Шеремет та Сергій Поліщук.

Під час наради йшлося про підписання президентом України Володимиром Зеленським Закону України "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу", реалізація якого дасть можливість врегулювати заборгованість теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

Учасники наради розглянули питання формування тарифів на послугу постачання теплової енергії у новому опалювальному сезоні, зокрема для населення. Йшлося про те, що ціна природного газу у контрактах, яка застосовуватиметься для виробництва теплової енергії для населення, повинна становити 7420 грн. за 1 тис. куб.м (з ПДВ), що є значно нижче за ринкові ціни.