01травня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницькі психологи презентували книгу для військових, правоохоронців та рятувальників (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницькі психологи презентували книгу для військових, правоохоронців та рятувальників (ФОТО)

431086406 734569768858278 5638735223893335580 n

У Кропивницькому презентували книгу «Синдром вигорання у військовослужбовців: етіологія, ознака, психодіагностика, корекція, профілактика».

Захід відвідали і психологи Служби порятунку.

Видання вийшло у співавторстві військового психолога Рустама Тараненка та магістерки психології Юлії Титаренко. 

Праця ґрунтовна та має цілком практичне спрямування: допомагає під час роботи зі стресом та його фізичними і психологічними проявами. Орієнтована на військових, правоохоронців та рятувальників, проте, стане у пригоді всім, хто відчуває вигорання.

"В умовах сьогодення вплив різних зовнішніх чинників спричиняє безліч негативних психічних станів у людей. Ці фактори призводять до підвищеного психологічного навантаження, наповнення сильними емоціями переживання, стресом та іноді можуть стати на заваді готовності людини до виконання поставлених перед нею завдань. Професійне вигорання включає в себе втому, знижену енергію, відчуття виснаження, психологічне відчуження від роботи та негативне ставлення до неї, а також зменшену професійну ефективність. Воно є одним із проявів стресу. А відтак, пріоритетними завданнями у напрямку попередження професійної деформації та вигорання є створення нормальних умов для службової діяльності, надання психологічної допомоги при стресі, у вирішенні сімейно-побутових проблем тощо. За допомогою арттерапії, технік заземлення, центрування, контейнування можна поліпшити психоемоційний стан", – зазначають автори.

Це та ще багато іншого розкриває нова книга для професійної аудиторії читачів.