03травня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині техніку переобладнали на потужний піротехнічний автомобіль (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині техніку переобладнали на потужний піротехнічний автомобіль (ФОТО)

photo 2024 04 01 18 42 28

З початку року рятувальники Кіровоградщини продовжили втілювати у життя анонсований план із переобладнання гуманітарної техніки під потреби гарнізону.

Так з’явився потужний піротехнічний автомобіль підвищеної прохідності на базі Mercedes 814-D. Це машина важкого типу, призначена для доправлення особового складу піротехнічного підрозділу до місць виконання завдань за призначенням, повідомили в пресслужбі ДСНС в області. 

"Перевтілення здійснили у власній автомайстерні кропивницьких рятувальників. З отриманого у якості гуманітарної допомоги пожежного автомобіля демонтували усе протипожежне обладнання. На місці пожежного бака встановили металеві дуги, що служать основою на тенту, а ще обладнали авто бронестіною, на якій закріпили шанцевий інструмент для робити саперів. Аби транспортування виявлених боєприпасів, вибухонебезпечних речовин та засобів підриву було безпечним та зручним, розмістили у ньому так звану пісочницю та спеціальні ящики", – йдеться в повідомленні. 

photo 2024 04 01 18 42 53

Укомплектували спецтехніку електростанцією, засобами пошуку ВНП, біноклем та квадрокоптером, що дозволяють дистанційно контролювати територію проведення робіт, а ще - медичкою укладкою (сумкою) з повним набором інструментарію для надання першої медичної допомоги. До складу піротехнічного спорядження обов’язково входять котушка, за допомогою якої здійснюють прокладання електромережі для проведення підривних робіт, омметр — прилад для перевірки її цілісності та радіостанція для зв’язку особового складу. Окремий відсік зробили для бронезахисту особового складу, де зберігаються бронежилети та бронешоломи. 

Відтепер автомобіль служитиме справі звільнення українських земель від смертоносних мін та снарядів, залишених ворогом на деокупованих територіях, а також на просторах Кіровоградщини, де й донині виявляють застарілі боєприпаси часів минулих війн.

Уже найближчим часом спецтехніку випробують у дії.