05травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС вшанували у Кропивницькому (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС вшанували у Кропивницькому (ФОТО)

438102531 838794541616034 6595583357376950766 n

Ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, вшанували у Кропивницькому.

Свої збори проводила міська організація ліквідаторів та інвалідів Чорнобиля «Ліквідатор».

Від імені депутатів Кіровоградської обласної ради кропивницьких ліквідаторів наслідків чорнобильської катастрофи привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

«Висловлюю слова шани і подяки людям, які в 1986 році не дозволили вбивчому атому поширитись на всю Європейську та Азійську частини планети, – зауважив Юрій Семенюк. – Без перебільшення, це був героїчний вчинок. Збройні сили, пожежники, міліція, громадськість, незважаючи на радіаційну небезпеку, зробили все що від них залежало, аби унеможливити поширення забруднюючих речовин територією, в першу чергу, нашої держави».

Також посадовець подякував за роботу будівельникам, які в найкоротші терміни звели на території населених пунктів нашої області місця компактного проживання переселенців із зони відчуження.

Юрій Семенюк оголосив подяки Кіровоградської обласної ради члену правління громадської організації «Кропивницька міська організація ліквідаторів та інвалідів Чорнобиля «Ліквідатор» Раїсі Матуляк та учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Віктору Пітю.

Під час зборів Кропивницької міської організації ліквідаторів та інвалідів Чорнобиля «Ліквідатор» нагороди ветеранам-ліквідаторам також вручив заступник начальника Головного управління національної поліції в Кіровоградській області Сергій Котига.