04травня2024

ГОЛОВНА Новини Головна державна санітарна лікарка Кіровоградщини: Бути здоровим – вимога часу (ФОТО)

Новини

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградщини: Бути здоровим – вимога часу (ФОТО)

vdzdorovia

Бібліотека Чижевського долучилася до відзначення Всесвітнього дня здоров’я.

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я головної книгозбірні області відбувся брифінг головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук.

vdzdorovia2

Слухачами стали студенти Донецького державного університету внутрішніх справ, повідомили у відділі соціокультурної діяльності.

За словами головної державної санітарної лікарки області, щоб бути здоровим, недостатньо мати здорове тіло.

«Важливе значення має внутрішня рівновага організму людини – це збалансована робота всіх його функціональних систем: серцево-судинної, дихальної, нервової, гормональної та інших», – зазначила Надія Оперчук.

Також вона звернула увагу присутніх на те, що згідно з даними вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість. 

«Бути здоровим – вимога часу, яка має прямий стосунок до Всесвітнього дня здоров’я. Адже здоров’я – це життєва енергія, натхнення і задоволення від насиченого подіями життя. Це здатність ставити цілі й досягати їх, максимально реалізовувати свій потенціал. Піклуватися про своє здоров’я – це актуально навіть у складних екологічних та соціально-економічних умовах», – підсумувала Надія Іванівна.

Спікерка закликала молодь вести здоровий спосіб життя, позбутися шкідливих звичок та правильно харчуватися.