04травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому рух вантажівок дозволять за найкоротшим маршрутом

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому рух вантажівок дозволять за найкоротшим маршрутом

318601224

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради прийняв рішення заборонити рух великовагового та великогабаритного транзитного автомобільного транспорту територією міста.

Про це проінформував журналістів заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу в міській раді сьогодні, 1 червня.

"Постало гостре питання про прийняття такого рішення після того, як ми провели моніторинг руху транспорту вулицями Кропивницького і встановили потужний трафік саме транзитного вантажного транспорту, що значною мірою впливає на стан дорожнього покриття. Крім того, це є й порушення санітарних норм, особливо у нічний час, через значний шум, що створюють вантажівки", – зазначив посадовець.

Для прикладу Олександр Вергун згадав про в'їзд у Кропивницький з Бобринецького шляху з боку Миколаївської та Херсонських областей, коли вантажівки кожного дня з вечора і до пізньої ночі везуть в місто товар, потім повертаються на територію підприємств, яким належать, до Балашівської промзони, не менш активний рух, за його словами, і з боку Криворізького напряму.

У рішенні виконкому йдеться не лише про заборону руху в місті  транзитного великовагового та великогабаритного транспорту, там також окреслено окремі доручення, що також зазначив Олександр Вергун.

Зокрема, комунальне підприємство “Спеціалізована монтажно-експлуатаційна організація” зобов'язане встановити, а де потрібно поновити, обмежувальні дорожні знаки на в'їздах до Кропивницького. Забезпечити контроль за обмеженням руху зазначеного виду транспорту в місті має управління патрульної поліції разом з управлінням Укртрансбезпеки.

"Ми звертаємося до керівників підприємств та організацій різних форм власності з проханням провести роз'яснювальну роботу із водіями, скоригувати логістичну роботу по своїх вантажних  перевезеннях. Ми розуміємо, що доставка товарів потрібна, але здійснювати її треба  найкоротшим шляхом від в'їздів у Кропивницький, а не через усе місто", – зауважив Вергун.

Кропивницька міська рада вже розіслала відповідні листи до місцевих підприємств, у яких їхніх керівників додатково інформують про прийняте рішення.

Читайте також: Відучора транзитний рух великогабаритного автотранспорту територією Кропивницького – під забороною