19травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ На Кіровоградщині затримали спритника, який підкупом намагався уникнути покарання за груповий розбій

КРИМІНАЛ

На Кіровоградщині затримали спритника, який підкупом намагався уникнути покарання за груповий розбій

WhatsApp Image 2021 03 13 at 18.30.44 1

Група осіб напала на фермерське господарство на Кіровоградщині та заволоділа майном охоронців і двома тракторами.

Оперативники поліції знайшли зловмисників, а ті за непритягнення до відповідальності запропонували хабаря, поінформували в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відтак до управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт заступника начальника управління карного розшуку поліції Кіровоградщини про надходження корупційної пропозиції. Посадовцю поліції та його підлеглому - начальнику сектору - пообіцяв надати 9 тисяч доларів США хабаря 32-річний мешканець області.

Зазначений чоловік разом зі спільником є фігурантами кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Раніше оперативники карного розшуку поліції встановили причетних до злочину осіб і вручили їм підозри. Під час проведення санкціонованих обшуків один із фігурантів спробував "домовитися" з працівниками поліції про припинення кримінального переслідування.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі СУ ГУНП, під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

WhatsApp Image 2021 03 13 at 18.30.44

Після передачі заступнику начальника УКР першої частини від обіцяної суми – однієї тисячі доларів США – 32-річного чоловіка затримали.

До суду подано клопотання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Санкції він чекатиме в ізоляторі тимчасового тримання. Йому готують підозру за спробу підкупу службових осіб.