20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Маємо зробити Центральний сквер гарним і затишним, – міський голова Кропивницького

КУЛЬТУРА

Маємо зробити Центральний сквер гарним і затишним, – міський голова Кропивницького

IMG 8315

Під час щопонеділкової апаратної наради очільник міста Андрій Райкович зновуспідняв тему можливого будівництва МакДональдзу в Центральному сквері Кропивницького.

Ця ідея не може залишати байдужими містян. Велика частина громади давно мріє про те, щоб МакДональдз з’явився в місті. А активні охоронці зелених насаджень теж цілком передбачувано і щиро переживають за зелені насадження.

Тож, Андрій Райкович дав завдання активно спілкуватись із активістами і залучати їх до прийняття рішень стосовно кожного дерева.

"Жорстка позиція міської ради – Центральний сквер має бути збереженим як сквер у тих межах, які обумовлені. Фахівці обстежать зелені насадження, колегіально приймуть рішення щодо кожного дерева. Ми хочемо, щоб нові дерева, які висаджуватимуть у замін прибраних, були віком по 8-10 років, аби вони стовідсотково прижились. Тоді доведеться залучити спеціалізовану техніку, що висаджує багаторічні дерева. Але ми маємо виконати наше головне завдання – зробити Центральний сквер гарним і затишним. Тут ніхто не ворог деревам у місті", – наголосив міський голова.

І додав, що кожен кропивничанин виступає комфорт і розвиток міста, за добро для громади.

Читайте також: Слово за експертами: у Кропивницькому обстежили підвал під Центральним сквером 

Кропивницькі екоактивісти виступили проти забудови Центрального скверу 

Чи перетворять занедбаний сквер у центрі Кропивницького на ошатну візитівку міста