25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Кропивницький: оновлено вимоги до майбутніх абітурієнтів медичного університету

ОСВІТА

Кропивницький: оновлено вимоги до майбутніх абітурієнтів медичного університету

11dsc 5465 1

Другий медичний факультет Донецького національного медуніверситету підготував вимоги до вступників наступного року.

Як повідомив декан факультету Петро Сидоренко, прийматимуть сертифікати ЗНО з української мови, другого конкурсного предмету математики, а також третього конкурсного предмету – біології, хімії чи фізики на вибір. При цьому іспит з української літератури вступникам до медичних закладів вищої освіти складати не потрібно. Прохідний бал із двох конкурсних предметів встановлений на рівні не нижче 150.

Змінено вимоги і до вступників на базі освітнього рівня молодшого спеціаліста. Якщо раніше випускники медичних коледжів складали один фаховий іспит, то у 2021 році їх екзаменуватимуть з української мови та математики.

«Важливо те, що сертифікати ЗНО, які мають молодші спеціалісти за 2018, 2019 та 2020 роки також дійсні. Приймаються і сертифікати за 2021 рік», – зазначив декан МФ №2.

Петро Сидоренко наголосив, що вже зараз необхідно готуватися до ЗНО з математики, а також варто  спробувати свої сили на пробному тестуванні з цього предмету.

У Кропивницькому студенти ДНМУ навчаються на медичному та стоматологічному факультетах. У разі успішного складання випускних екзаменів вони отримують спеціальність лікаря загальної практики, а під час інтернатури обирають свою спеціалізацію.

За словами Петра Сидоренка, ДНМУ як виш-переселенець має більше державних місць, тож студенти мають змогу отримувати стипендію. Нині з 443 студентів 63% навчаються на державній формі. З третього курсу навчання майбутніх лікарів триває на базах клінічної практики, яких в обласному центрі 13.

«У матеріальному плані ми маємо все необхідне. Університет допоміг нам з мультимедійною технікою, фантомами та муляжами. Наступного року заплановано створити центр симуляційної медицини», – додав декан.

Читайте також: На Кіровоградщині десятки школярів та педагогів удостоїли міської премії