19травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА На Кіровоградщині зріс попит на трактористів, кухарів, зварювальників та будівельників

ОСВІТА

На Кіровоградщині зріс попит на трактористів, кухарів, зварювальників та будівельників

8 8

Питання підготовки учнів за актуальними професіями в умовах воєнного стану обговорили під час робочої наради директори професійно-технічних закладів освіти області.

Напередодні начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович підписав розпорядження про показники регіонального замовлення на професійну підготовку фахівців та робітничих кадрів, інформує відомча пресслужба.

Регіональне замовлення нині становить 2 979 випускників. У порівнянні з минулим роком ця цифра зросла на 15%.

«Цього року варто особливо відповідально поставитись до набору учнів у заклади, особливо за напрямками професій, які користуються найбільшим попитом. Наприклад, зважаючи, що наша область є однією із 16 регіонів, де зводитимуть житло для переселенців, нам особливо будуть потрібні будівельники», – повідомила в.о. заступниці голови Кіровоградської ОВА Галина Пастух.

Директори професійно-технічних закладів розповіли про профорієнтаційну кампанію, яку проводять серед учнів та розповіли про очікувані обсяги покриття держзамовлення у кожному закладі.

Найбільшим попитом в області нині користуються випускники ПТУ таких спеціальностей: трактористи, кухарі, зварювальники та будівельники.