03травня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Недостатнє оснащення сучасним обладнанням освітніх закладів створює перешкоду у розвитку Кіровоградщини

ОСВІТА

Недостатнє оснащення сучасним обладнанням освітніх закладів створює перешкоду у розвитку Кіровоградщини

330138480 750513993114217 8725328020557913001 n

Як пріоритетну складову Стратегії розвитку Кіровоградщини мають визначити осучаснення закладів освіти, поліпшення їхньої технічної бази органи місцевого самоврядування та виконавча влада.

На цьому наголосив під час звітів керівників підприємств і закладів перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

«Ми повинні комплексно підійти до осучаснення закладів освіти, особливо спеціалізованих шкіл, вивчивши потреби кожного з них. У Стратегії розвитку Кіровоградщини задекларовано, що недостатнє оснащення сучасним обладнанням шкіл, ліцеїв, профтехучилищ створює перешкоду у розвитку регіону. Необхідно визначити це завдання як пріоритетне. Керівники освітніх установ, у своєю чергу, також мають ініціювати питання поліпшення матеріально-технічної бази і загалом умов навчань та занять», – зазначив пан Семенюк.

Звіти про роботу за 2022 рік представили директори Знам’янської спеціальної школи та Центральноукраїнського ліцею-інтернату спортивного профілю.

«Якщо брати за приклад Центральноукраїнський ліцей-інтернат спортивного профілю, то неможливе його ефективне функціонування без сучасної спортивної зали та багатофункціонального стадіону, як це є сьогодні. Такі конкретні завдання та проблемні питання має вирішувати стратегія», – додав перший заступник голови обласної ради.

Довідково: голова обласної ради Сергій Шульга вже заслухав звіти 41 керівника комунальних установ та підприємств.