03травня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Сто груп продовженого дня відкриють у кропивницьких школах

ОСВІТА

Сто груп продовженого дня відкриють у кропивницьких школах

33524 1200x800 2 1

У школах Кропивницького відновлюють роботу груп продовженого дня.

Про це повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міськради Лариса Костенко Суспільному. За її підрахунками, можуть відкрити сто таких груп.

До повномасштабної війни в 38 школах Кропивницького працювали двісті груп продовженого дня. Після більш ніж річної перерви відновили роботу груп у двох ліцеях – "Сокіл" і природничому, каже Лариса Костенко.

Готуються до відкриття в муніципальному колегіумі, гімназії "Сучасник", ліцеї "Європейська освіта", школі "Мрія" та навчально-виховному комплексі № 32.

Для відновлення групи продовженого дня школа повинна мати укриття й безперебійність подачі електроенергії. Також вивчають запит батьків.

"Ми опитали батьків і, в першу чергу, робимо групи для учнів 1-2 класів. Якщо попит зросте, то ми можемо відкрити більше таких груп. Але це все залежить від кількості місць в укритті, тому що наші заклади працюють у дві-три зміни, й укриття також залучаються у дві-три зміни", – зауважила Лариса Костенко. 

Довідково: У 38 школах Кропивницького 372 початкові класи. Там навчаються 10339 учнів. Перших класів – 86, других – 91, третіх – 95, четвертих – 100.