25квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Пішов із життя ініціатор створення унікального музею на Кіровоградщині

ПОДІЇ

Пішов із життя ініціатор створення унікального музею на Кіровоградщині

b0bc396e48ea93da

На 82-ому році життя помер один з ініціаторів створення музею історії українського хореографічного мистецтва на ”Хуторі Надія” у Кіровоградській області Борис Кокуленко.

Про це завідувачка музею Оксана Чонтай розповіла Суспільному.

Поховають заслуженого працівника культури України на Далекосхідному кладовищі у Кропивницькому завтра, 4 лютого об 11:30.

Довідкдво: Борис Григорович Кокуленко народився 1 жовтня 1939 року у місті Кіровоград (нині - Кропивницький).

Працював танцюристом, балетмейстером-постановником танцювальних ансамблів та театру імені Марка Кропивницького.

Деякий час працював професійним танцюристом, під час військової служби танцював в ансамблі пісні і танцю Уральського військового округу в м. Єкатеринбурзі (Свердловськ), де проходила його служба.

Зібрані Борисом Кокуленком матеріали, які 1999 року експонували у приміщенні театру імені Кропивницького, стали основою фондової збірки музею історії хореографічного мистецтва.

Разом з народним артистом України Анатолієм Кривохижею Борис Григорович писав листи про необхідність створення музею хореографії та надання йому необхідного приміщення. Після створення музею у 2004 році став його науковим консультантом.

Серед звань та нагород Бориса Кокуленка є медаль ”Ветеран праці”, звання кандидата мистецтвознавства, лауреата обласної краєзнавчої премії імені Ястребова та обласної премії ”Духовний скарб Кіровоградщини”.