26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ У Кропивницькому проекспонували доленосні події зими-2014 (ФОТО)

ПОДІЇ

У Кропивницькому проекспонували доленосні події зими-2014 (ФОТО)

У Кропиницькому пройшов патріотичний мистецький захід, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Його спільно провели художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна та музична школа №1 імені Генріха Нейгауза.

26 6

Про це інформує пресслужба міськради.

Протягом тижня у навчальному закладі експонувалася музейна пересувна тематична фотовиставка «Революція Гідності. Хроніка подій», присвячена річниці трагічних подій на Майдані у лютому 2014 року.

«Ця акція є символічною, адже приміщення школи розташовується на вулиці Віктора Чміленка – героя тих подій, коли на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Їх назвали «Небесною Сотнею». Цей день став переломним у Революції Гідності», – зазначила директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна Віта Чернова.

26 7

Юні музиканти зацікавлено знайомилися з історією своєї держави у фотолітописі.

Експозицію виставки складають тридцять кольорових світлин відомих в нашому місті фотографів, членів Національних Спілок журналістів і фотохудожників України: Олександра Коломінова, Ігоря Демчука, Олександра Шулешка, Олега Шрамка, Юрія Лебедєва. Фотомитці були свідками тих подій, вони фіксували все, що відбувалося в той доленосний для нашої держави час як в Києві на Майдані, так ще в тодішньому Кіровограді, зараз Кропивницькому.

Детальніше за посиланням.