03травня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ СБУ затримала на хабарі заступника начальника Кіровоградського райавтодору

ПОДІЇ

СБУ затримала на хабарі заступника начальника Кіровоградського райавтодору

386659884 624156946574039 4351381053560155253 n

Служба безпеки України в Кіровоградській області затримала на хабарі заступника начальника філії Кіровоградський райавтодор ДП «Кіровоградський облавтодор».

За попередньою інформацією СБУ, посадовець отримав від місцевого приватного підприємства близько 400 тис. грн. за надання послуг з ремонту дорожного покриття.

Слідством встановлено, що заступник начальника районної філії спільно з іншими посадовими особами ДП «Кіровоградський облавтодор» організували протиправну схему отримання неправомірної вигоди від представників комерційних структур Кіровоградської області за надання приватних послуг з ремонту доріг.

Слідством встановлено, що для виконання комерційних замовлень зловмисники використовували потужності та робочу силу державного підприємства, а також кошти, виділені Кіровоградською військовою адміністрацією для ремонту доріг стратегічного значення.

Співробітники СБУ затримали заступника начальника Кіровоградського райавтодору на «гарячому» під час отримання ним усієї суми хабаря.

Співробітники СБУ провели низку обшуків в ДП «Кіровоградський облавтодор», під час який виявили та вилучили документацію підприємства та чорнову бухгалтерію з доказами протиправної діяльності.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Тривають заходи щодо притягнення до відповідальності інших учасників протиправної оборудки.

Операцію з викриття злочинноі схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури.

Читайте також: Діяли з крайньою жорстокістю: знешкодили банду, що тероризувала жителів Кіровоградщини та Одещини