30квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ Викрито підрядників, які "наварювали" на зведенні амбулаторій у Новомиргородській громаді

ПОДІЇ

Викрито підрядників, які "наварювали" на зведенні амбулаторій у Новомиргородській громаді

412 43 3023 07 04 1688463824

За процесуального керівництва прокурорів Новоукраїнської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із кропивницьких товариств за фактом заволодіння майном шляхом зловживання та службового підроблення (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

У 2018 році підозрюваний виграв тендер із будівництва сільської лікарської амбулаторії у селі Панчеве Новомиргородської громади, повідомили в обласній прокуратурі.

Здійснюючи будівельні роботи заволодів бюджетними коштами, призначеними на ремонт цього закладу здоров’я. Підрядник умисно включив до звітної документації неправдиві відомості щодо переліку робіт та послуг, які ним виконані не були, спричинивши обласному бюджету збитків на суму 150 тис гривень.

Триває розслідування.

Аналогічне кримінальне правопорушення прокурорами вказаної прокуратури розслідувано та скеровано до суду. Йдеться про ремонт сільської амбулаторії у с. Капітанівка, де недобросовісний підрядник заволодів 100 тис грн бюджетних коштів (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

На лаві підсудних також колишній посадовець Кіровоградської облдержадміністрації, який здійснив службову недбалість при перевірці обсягів робіт та матеріалів об’єкта цього будівництва (ч.1 ст.367 КК України).

Досудове розслідування здійсноє Новоукраїнський РВП ГУНП в області.

Читайте також: Другу в Україні сільську амбулаторію відкрили в Панчевому Новомиргородського району

Кіровоградщина: у Панчівській амбулаторії хворих консультують за допомогою телемедицини