05травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА Ще.. КОЛОНКИ Ірина Ткаченко: Працюємо, волонтеримо, донатимо на ЗСУ (ФОТО)

З ПЕРШИХ УСТ | НОВИНИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Ірина Ткаченко: Працюємо, волонтеримо, донатимо на ЗСУ (ФОТО)

367399747 6660780234000715 6255979884539025280 n

До Дня молоді, який в Україні відзначають 12 серпня, активним громадським діячам Кіровоградщини вручили грамоти та подяки.

Серед нагороджених – експертка з питань залучення та соціальної згуртованості проєкту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” Програми USAID DOBRE Ірина Ткаченко.

Багато хто з тих, хто нещодавно закінчив Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка, знають її як фахову сучасну викладачку. Та останнім часом "її всесвіт" – то громадський сектор. 

Тож, сьогодні Ірина Ткаченко розповідає про зроблене в молодіжній політиці міста, області та України.

900667415 3618702235419248891 n

"Молодіжна робота для мене почалася в далекому 2003 році, коли я працювала в МДЦ Артек, а молодіжна політика дещо пізніше, з Програма DOBRE. Усвідомлення, як можна робити зміни, активізувати молодь і робити ці зміни сталими.

Через створення молодіжних рад, просторів та центрів, розробку і впровадження молодіжних програм, проєктів, розвиток інституту молодіжних працівників.

Вірю, що маленькі кроки, локальний рівень наших дій є запорукою розвитку молодіжної роботи та політики, адже на рівні держави зроблено багато зрушень.

Є зони росту, і цей ріст можливий, якщо синхронізувати зусилля громадського сектору, міжнародних партнерів та відповідних інституцій – ОМС, ОВА. Яскравий приклад цьому – Програма DOBRE та Агенція сталого розвитку "Хмарочос", Слов'янський культурний центр "Задзеркалля" та UNICEF Ukraine – це потужний аргумент для цього.

А ще – люди, компетентні, прогресивні, вільні, як Катерина Колтунова – феномен Кропивниччини, бо за такий короткий час зроблено багато зрушень саме і підходах формування політики, зокрема і молодіжної, на місцевому рівні. Вдячна за співпрацю управлінню молоді та спорту КОДА, за їхнє бажання змін та конкретні дії.

Роботу і внесок кожної і кожного бачать, цінують. Для мене за честь отримати подяку в День молоді разом з молоддю нашої громади, якою я пишаюся! Особливо – спільнотою волонтерів Молодіжна кухня, яка допомагає ГО "Добромир" створювати сухі супи та борщі.

Традиційно, й надалі надихатиму тим, що надихає мене: кіт Інжир переконливий "В незалежній Україні не залежуйся!".

Тому працюємо, волонтеримо, донатимо на ЗСУ. робимо все, що в наших силах, бо хлопці і дівчата на фронті роблять надможливе задля нашого звільнення та знищення російських окупантів".

Ірина Ткаченко,

світлини  – зі сторінки авторки у ФБ

Читайте також: Оголосили імена лауреатів конкурсу «Молода людина року-2023» у Кропивницькому