03травня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кіровоградщина: педагогам, підприємцям та аграріям роз’яснювали переваги імунізації (ФОТО)

ЗДОРОВ'Я

Кіровоградщина: педагогам, підприємцям та аграріям роз’яснювали переваги імунізації (ФОТО)

photo 2023 08 30 14 31 26

На Кіровоградщині триває виїзна кампанія з вакцинації населення.

photo 2023 08 30 14 39 17Вакцинальний автобус Кіровоградського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України продовжує працювати у громадах регіону, повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

Так, днями виїздили до Смолінської територіальної громади Новоукраїнського району.

«Ми вдячні за допомогу в організації щеплень з виїздом вакцинального автобуса очільнику Смолінської громади Миколі Мазурі, а також директорці КНП «Смолінський ЦПМСД» Марії Дударчук, керівникові КНП «СМСЧ» Смолінської селищної ради Миколі Дударчуку та фахівцям районного відділу центруВсього в Смолінській територіальній громаді виконали 467 профілактичних щеплень проти дифтерії, правцю та коронавірусної хворобиЦього разу у Смоліному під час виїзної вакцинальної кампанії від кору, паротиту та краснухи щепили 12 дітей», – зазначила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

Фахівці центру попрацювали з населенням громади: працівниками Смолінської шахти, освітянами, працівниками торгівлі та фермерських господарств. Пояснювали педагогам, підприємцям, аграріям, чому важливо робити профілактичні щеплення дорослим і дітям. Зокрема, нагадали, що в області триває catch-up (наздоганяюча) кампанія, в межах якої дітей вакцинують від кору, паротиту і краснухи.

Довідково: Кіровоградський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ отримав автобус для вакцинації у межах проєкту, який націлений на зміцнення імунізації населення під час війни.

Читайте також: Як навчатимуться школярі Кіровоградщини у новому році