03травня2024

ГОЛОВНА Ще.. ЗДОРОВ'Я Кропивницький потребує донорів крові всіх груп

ЗДОРОВ'Я

Кропивницький потребує донорів крові всіх груп

46пак 

Станом на 9 жовтня по всій Україні стабільною лишається потреба у донорах усіх груп крові.

Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму  дописі на Facebook

«Здавати кров слід регулярно і системно. Лише в цьому разі її зможуть вчасно отримувати усі пацієнти, які потребують переливання, зокрема поранені військові та постраждалі від обстрілів цивільні. Дякуємо центрам крові, які співпрацюють з нашою платформою — разом нам вдається оперативніше та ефективніше інформувати містян про потреби в тих чи інших групах крові, аби підтримувати необхідні запаси. Закликаємо усіх, хто має можливість, долучатися до донорського руху — здавши кров усього раз, ви можете врятувати три життя», – коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Цього тижня у Кропивницькому потрібні всі групи крові.

Де здати кров?

- Обл. станція переливання: всі групи крові;

- Обл. дит. лікарня: 1+/-, 2+/-, 3-, 4+/-.

Як здати кров?

  • Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.
  • Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних  протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.
  • Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.