19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Центральному сквері Кропивницького максимально збережуть зелену зону

СУСПІЛЬСТВО

У Центральному сквері Кропивницького максимально збережуть зелену зону

34873 1200x800 2

Кропивницький Центральний сквер офіційно закритий на реконструкцію.

Найперше там ліквідують аварійні підвали. Про це йшлося під час брифінгу начальника управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Романа Лунгола та т.в.о. начальника управління містобудування та архітектури Ірини Мартинової.

"Розпочнемо з ліквідації підвалів. Спеціалісти виробничої лабораторії «Будстандарт» та надзвичайники міста провели обстеження підвалів під сквером і їх висновок однозначний – конструкції аварійні. Вода, що постійно стоїть у підвалах, зруйнувала основу цегляної кладки – найперше, ми маємо зробити сквер безпечним", – наголосив Роман Лунгол.

Ще під час переговорів з  інвестором міський голова Кропивницького Андрій Райкович озвучив головну вимогу – максимально зберегти зелену зону скверу, додав посадовець.

 За його словами, там росте понад сотня дерев, 10 із них спеціалізована комісія визнала сухостоєм і вони підлягають видаленню.

"Ми не плануємо бездумно вирубувати дерева. Хочемо зробити сквер охайним, впорядкованим і затишним, із новими лавками, освітленням, пішохідними доріжками і фонтанами, де будуть відпочивати наші жителі та гості міста. І лише потім розпочнеться будівництво МакДональдз. Хочу наголосити, що міська влада доклала чимало зусиль, щоб залучити інвестора на цю територію, не так то вже й просто знайти охочих вкласти близько семи мільйонів гривень у наш сквер, але завдяки тривалим перемовинам ми дійшли згоди, нас почули і ми переходимо в практичну площину співпраці", – зауважив Роман Лунгол.

І додав, підвали засиплять спеціальною сумішшю, що не дає усадки. Наразі у сквері виконуються підготовчі роботи відповідно до зареєстрованого повідомлення про них. До поняття підготовчих робіт належить огородження будівельного майданчика, демонтаж тимчасових споруд, санітарна обрізка дерев та видалення сухостою, зокрема, 10 дерев.

Спершу буде реконструкція самого скверу і лише потім – будівництво МакДональдз. Містяни побачать спочатку реконструйований сквер. 

Як додала Ірина Мартинова, чітких термінів виконання робіт наразі не визначено.

Триває розробка проєктної документації самого МакДональдзу, вона пройде експертизу, будуть укладені договори із підрядною організацією і тільки тоді можна буде подавати документи на отримання дозволу на основні будівельні роботи. Чіткі терміни будуть уже в основному робочому проєкті будівництва.

Читайте також: Як екоактивісти Кропивницького з деревами прощалися

Екоактивісти Кропивницького долучилися до пошуку ділянки під майбутній МакДональдз

Чому екоактивісти Кіровоградщини б’ють на сполох

Спростування чуток: кропивницький посадовець запевнив, що у центрі міста видалять винятково аварійні дерева

МакДональдз у Кропивницькому: тема щодо фастфуду в центрі міста ще відкрита

У Кропивницькому тривають дискусії щодо розміщення ресторану швидкого харчування